HTML

P!ng Média

P!ng Média hivatalos blogja.

Légy Facebook fanunk!

Friss topikok

Linkblog

2009.10.29. 23:53 nemkene

Twitter a gyülekezetnek 1#

Címkék: twitter gyülekezet

Twitter, twitter. Lassan már a csapból is ez folyik. A tengeren túlon szinte minden eggyes geeknek, internetezőnek, celebnek, hírességnek vagy köztiszteletben álló személnyek van ilyenje és ezt vígan hangsúlyozzák ott ahol csak tudják. Kis hazánkban sincs ez máshogy, egyre nő és nő a felhasználók száma. De, mégsem használják ki itthon a gyülekezet az oldal nyújtotta adottságokat.

Miért lehet ez? Többek közt, azért mert nem ismerik. Vagy ha halottak is róla nem érdeklik őket vagy túlságosan "világinak" tartják azt. Pedig ha jobban belegondolunk ezt az egészet jó dolgokra is fellehet használni. A turulcsirip.hu adatai szerint mely a magyar twitter közösséget gyülyti egy csokorba, kb 4000 fiatal magyar "csiripelő" van most magyarországon. Gondoljunk csak bele milyen más módszerrel tudnánk ennyi embert elérni? Reklámokkal? Lehet, bár sokkal költségesebb a dolog, nem beszélve arról, hogy csak lokálisan a hírdetés körüli területeken lehet eredményes. Szóbeli hírdetéssel? A terjedési sebessége elég gyors de nem túl célravazető. A jövőhét kedd-re tervezett evangélizációból szóbeli terjesztéssel akár múlt hét szerda is lehet. Ezzel szemben a twitteren a turulcsirip segítségével akár 1 üzenetel is elérhetünk ennyi embert.

Mennyibe kerül ez? Semennyibe. Az az még is van valamennyi járulákos költsége, hisz nem adnak semmit ingyen. Itt most nem pénzbeli kiadásokról van szó, sokkal inkább a ráfordított időről és ötletelésről. Ahhoz, hogy olyan tartalmat állítsunk elő amihez sokan csatlakoznak és "kövessenek" időt kell rászentelnünk.

Milyen tartalmat kell előállítani? Ez nagyon sok mindentől függ. Először is le kell fektetnük, hogy az adott "kampánnyal" mely korosztályú illetve érdeklődési körü embereket szeretnénk elérni. Nem mindegy ugyan is, hogy egy adott evangélizációt, gyülekezeti rendezvényt kiknek szeretnénk ajánlani. Arról régen le kell tenni, hogy mindenkinek az érdeklődését felkeltsük. A mai világban ez már lehetetlen.

Evangélizáció hírdetése a Twitter-en.

De mire jó ez a gyülekezetnek ezen kívül? Az események promotálása melett ez a kis site arra is jó lehet, hogy gyülekezeti oldalunkat hírdessük (erről majd a következő post-ban), vagy más gyülekezetekkel vagy gyülekezet vezetőkkel tartsuk a kapcsolatot. Nézzünk egy gyakorlati példát: Ha más gyülekezet tart valamilyen rendezvényt vagy összejövetelt és a twitter segítségével megosztja azt, akkor a mi gyülekezetünk azonnal hozzájut ahoz az információhoz és tovább is tudja adni azt a "követőink"-nek az oldalon illetve tudjuk hírdetni a saját gyülekezetünkön belül. Min ez azt eredményezi, hogy egy max 140 karakteres üzenet egyből rengeteg emberhez jut el és nagyobb valószínűséggel lehetnek ott az emberek. Természetesen ez a folyamat fordított helyzetben, amikor mi hírdetünk akkor is igaz lehet. 

Melyek azok a technikák amikkel optimalizálhatjuk illetve leegszerüsíthetjük ezt a folyamatot? A következő post-ból kiderül.

Fent vagy a Twitteren? http://twitter.com/pingmediahu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pingmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr921485525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása